Det kan blive svært at købe et hus, ejerlejlighed, andelsbolig eller sommerhus, hvis du ikke har opsparet penge til udbetaling eller indskud.  

En ejerbolig finansieres typisk med et realkreditlån på op til 80 pct. af boligens værdi, et boliglån i banken på 15 pct., mens minimum 5 pct. betales kontant. Ved køb af en ejerbolig skal du derfor have sparet mindst 5 pct. af boligens værdi op til udbetalingen. 

Læs meget mere om udbetaling til bolig her.

Vi anbefaler, at du kommer i gang med at spare op til en udbetaling eller et indskud så tidligt som muligt. Opsparingen kan også benyttes til vedligeholdelse og forbedringer af bolig eller fritidsbolig. Og den kan bruges, uanset om du er boligejer eller bor til leje – om du benytter håndværkere eller selv udfører arbejdet.

Det nemme overblik

Hvem kan oprette en Boligopsparing?
Alle
Renten lige nu  

1,75%

Loft over indbetalinger

120.000 kr. om året. Bemærk, at du skal sætte mindst 250 kr. ind om måneden 

Loft over indestående500.000 kr. 
BindingsperiodeIngen
Begrænsninger

Opsparing kan kun bruges til dokumenterede boligformål, fx:

  • Køb af ejer-, andels-, eller fritidsbolig
  • Indskud til lejebolig
  • Istandsættelse og renovering
GarantiIndestående er dækket af GarantiformuenÅbner i nyt vindue.

Udbetaling af opsparingen

Der kan hæves fra opsparingen uden opsigelse, såfremt indestående benyttes til køb af bolig eller til boligrelaterede køb.

Har du sparet op på en boligopsparing, betaler du ikke oprettelsesomkostninger til banken ved optagelse af et boliglån på op til 5 gange opsparingen – dog højst 500.000 kr. Denne fritagelse gælder dog ikke for Nordea BoligKredit 0 til 80 pct., Nordea BoligPuls og Nordea Andel.

Udbetaling til ikke-boligrelateret køb

Hvis du ønsker at hæve til andre formål end de nævnte boligformål, skal beløbet opsiges med et varsel på 6 måneder. Hvis du ikke overholder opsigelsesvarslet, betaler du en dekort af det beløb, du hæver på kontoen.