Køberrådgivning ved boligkøb

For mange mennesker er et boligkøb en af de største investeringer i livet. Vi vil gerne gøre det enkelt og trygt for dig at købe en bolig, hvad enten det er første gang, eller du har lavet en bolighandel før. 

Vi anbefaler altid, at du får indskrevet et bankforbehold og et advokat- eller køberrådgiverforbehold i din købsaftale – og at du får rådgivning af en advokat/jurist eller køberrådgiver i forbindelse med dit boligkøb.

Vores samarbejdspartnere kan hjælpe dig med at få styr på alt det juridiske fra start til slut –både når det gælder boligkøb, byggeri eller familieoverdragelse.  

Ups! Tillad Marketing cookies for at se indhold som dette fra Nordea

danbolig

Køberrådgivning fra en ejendomsmægler med DE's Tryghedsmærke

  • Gratis opstartsmøde – prisen skræddersyes altid dine behov, når danbolig kender dine ønsker
  • Køberrådgivning fra ejendomsmægler med Dansk Ejendomsmæglerforenings (DE) Tryghedsmærket for køberrådgivningÅbner i nyt vindue
  • Kendskab til det lokale boligmarked og prisforhandling
  • Kan hjælpe igennem hele købsprocessen – hvad enten du først er ved at finde drømmeboligen, lige ved at købe eller netop har underskrevet købsaftalen  
  • Pristjek, der giver det bedste udgangspunkt til prisforhandling.
  • Tilbyder både online og fysisk møde

    Læs mere om danboligs køberrådgivning

TestaViva

Køberrådgivning fra en specialiseret
boligjurist

  • Gratis opstartsmøde og altid faste, kendte priser
  • Altid uddannede jurister med ekspertise inden for alle boligtyper
  • Specialiseret i juridisk rådgivning med udgangspunkt i din familiesituation (fx samejeoverenskomst med mere)
  • Har du og din partner børn, men er ikke gift - eller kommer I med forskellige indskud til boligen - kan I overveje at vælge TestaViva, der kan rådgive jer i fx samejeoverenskomst, ægtepagt og testamente. 
  • Fleksibel digital rådgivning fra kl. 9 til 21

    Læs mere om TestaVivas køberrådgivning

Sørg for at få relevant køberrådgivning

I forbindelse med et boligkøb er der en række specialister, som vi anbefaler, at du rådfører dig hos, inden du underskriver købsaftalen. 

Det gælder primært en advokat/jurist eller køberrådgiver, en byggesagkyndig, en elinstallatør – og selvfølgelig os i banken. De kan hver især hjælpe dig med at sikre, at forholdene i købsaftalen er korrekte. 

Advokat/jurist og køberrådgivning

Sælgers ejendomsmægler rådgiver udelukkende sælger og varetager derfor også sælgers behov og interesser i bolighandlen – ikke dine. Derfor er det en god idé at få hjælp af en advokat/jurist eller en køberrådgiver i processen. 

En advokat/jurist eller køberrådgiver kan blandt andet rådgive dig om købsaftalen, tilstandsrapporten, eventuelle servitutter fx hjemfaldspligt, lokalplanen, referater fra ejerforeninger osv. De udarbejder også de juridiske dokumenter i forbindelse med selve købet – fx skøde og refusions- og reguleringsopgørelse. I Nordea anbefaler vi køberrådgivning fra danbolig eller juridisk køberrådgivning fra TestaViva.  

Byggesagkyndig og elinstallatør 

Tag en byggesagkyndig med ud for at se boligen, inden du køber den. Er der en tilstandsrapport, kan den byggesagkyndige gennemgå den, så du får sikkerhed for, at alle fejl og mangler er noteret. 

Jo bedre, du har undersøgt boligen, desto lettere er det også at vurdere dine udgifter til vedligeholdelse, reparationer eller energiforbedringer, hvis du køber boligen. Kendskab til kommende udgifter kan også gøre det nemmere at forhandle et eventuelt nedslag i boligens pris.

En autoriseret elinstallatør gennemgår elinstallationsrapporten, tjekker ejendommen for synlige fejl og mangler samt elinstallationernes funktionsdygtighed og lovlighed.

Banken

Nordea rådgiver og assisterer dig i alle faser af boligkøbet, fra du overvejer et boligkøb, til den dag du har købt. Når du er klar til at købe en bolig, rådgiver vi dig med hensyn til finansiering og forsikringer. For at sælger har sikkerhed for, at du kan betale beløbet, hjælper vi dig også med at stille en såkaldt købesumsgaranti på beløbet.

Vær opmærksom på, at en del ejendomsmæglere samarbejder med et realkreditinstitut og kan have en interesse i, at lånet formidles derigennem. Det er altid dit valg, hvem du ønsker at optage boliglån igennem.

Se, hvad du bør afklare, inden du sætter din underskrift her

Spørgsmål og svar om køberrådgivning